Bio

Wie is die verhalenmaker? Dat ben ik, Bart S. Vermeer.

Een verhaal op zich, een identiteit die nog steeds vorm krijgt en elke dag opnieuw een ontdekken is, want is het niet zo dat je dagelijks de kans krijgt om nieuwe keuzes te maken en te groeien als mens. Ook al blijf je jezelf.

Heel concreet. Ik werd in de jaren zeventig geboren te Brussel, kort bij Zaventem waar ik en mijn moeder woonden. Rond mijn zesde leerde zij de man van haar leven kennen en verhuisden we naar Lommel. Mijn nieuwe vader adopteerde me waardoor ik de naam Vermeer kreeg. Mijn biologische vader was toen volledig uit beeld.

Op mijn negentiende vertrok ik naar Brussel om er filmstudies te studeren, daarbij woonde en werkte ik in Leuven en volgde verschillende verhalende workshops en cursussen; schrijven was toen al een deel van mij. In die periode zocht ik verder naar mezelf. Wie is mijn echte vader, wat was er fout gegaan en in welke mate lijk ik op hem?

Na mijn studies zocht ik die vader op en ontdekte stapsgewijs iets over mijn andere familie en tenslotte over mezelf. Vanaf dan voegde ik de S toe aan mijn creatieve projecten, een eerste stap om een deel van die familiale lijn te integreren in mijn leven. Met alle respect voor mijn nieuwe vader, die me alle kansen gaf.

Hoe je het ook draait of keert niet alles is slecht wat geweest is. En welke keuzes ook gemaakt zijn, ze zijn een deel van het soms harde groeiproces.

Na tien jaar rondzwerven in Leuven keerde ik terug naar Lommel. Ik begon te werken voor het onderwijs en bleef schrijven in de tijd die ik vrij kon maken. Nu sta ik op een keerpunt en wens me verder te ontplooien.

Ondertussen schrijf ik, werk aan verhalende projecten en ondersteun in onderwijs en creatief schrijven.

Nog altijd op zoek, naar wie ik ben en nog worden wil.