Ervaring

Bart stapelde zijn ervaringen al op tijdens zijn filmstudies, waar hij voor het internationale festival van de fantastische film (BIFFF) onder begeleiding van Dick Maas een kortfilm “Brussels Stoofvlees” maakte. Daarna volgde zijn afstudeerfilm “Duister donker blauw” en de kortfilm “ça peut tout changer”, een project met het psychiatrisch centrum te Hornu en de bewoners.

In samenwerking met het VAF, GSARA, CBA en Epeios Productions maakte Bart vervolgens een documentaire over een asielcentrum met uitgeprocedeerde vluchtelingen: “Schaduwkrijgers”.

Hij werkte ondertussen als freelance regisseur en combineerde dit als leraar met lessen in video, audio en communicatie.

Schrijven is een tweede thuis voor hem geworden met twee theatermonologen, drie kortfilmscenario’s, een langspeelfilmscenario en de jeugdtrilogie “De demonen van Dalca” i.s.m. Johan Vandevelde. In eigen beheer maakte hij nog de met de Gouden Meeuw bekroonde poëziebundel “Brutus en Medea”, een bundel met korte verhalen “Zeven nachten zonder” en zijn tweede poëziebundel: “Polaroids, scènes van alledaagse waanzin.“

Rode draad in zijn werken en projecten blijft het authentieke verhaal, de zoektocht naar inzichten, identiteit en het maatschappelijk relevante.

Nu wil hij zich vooral focussen op inspirerende projecten als schrijver, coach en verhalenmaker.